open-navfaktor-logo
search
Prigodan program
BH Pošta slavi Svjetski dan pošte: Defile poštanskih vozila Sarajevom u humanitarnoj akciji
Defile poštanskih vozila u humanitarnoj akciji krenuo je danas u 10 sati iz pošte na Željezničkoj stanici u Sarajevu.
09.10.2020. u 16:02
get url
text

Riječ je o završnoj aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana pošte u kojoj su predstavnici BH Pošta, kao društveno odgovorne kompanije, posjetile Narodnu kuhinju Stari Grad, JU Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor" u Sarajevu, i Školu za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, Nedžarići gdje su uručili i prigodne poklone.

- Danas je 9. oktobar, Svjetski dan pošte, i BH Pošta se pridružuje kao jedna od 152 članice Svjetskog poštanskog saveza u obilježavanje ovog dana kroz prigodan program, koji traje već sedam dana. Jučer smo imali izbor za najbolje pismo koje će ići na svjetsko takmičenje. To je tradicionalni projekat, a ovo je bilo 49. takmičenje u pisanju pisama. Proteklih godina smo imali dane otvorenih vrata, što ove godine u Kantonu Sarajevu nismo mogli to organizovati zbog epidemioloških razloga, ali jesmo u drugim gradovima - Bihać, Travnik, Tuzla, Goražde. Naše kolege su posjetile škole, uručile prigodne poklone, održale jedan kratak čas o značaju pošta - kazao je Sanjin Fazlić iz BH Pošte.

BH Pošta je povodom Svjetskog dana pošte, i ove godine izdala prigodnu poštansku markicu...

- Izdali smo poštansku marku sa motivima Centra za nezbrinutu djecu "Duga" iz Kulen-Vakufa. Pošta je uvijek kroz svoj rad pored odnosa sa korisnicima imala taj društveno korisni segment, pa smo kroz filateliju i poštanske marke promovisali društveno korisne projekte, kao i bitne projekte iz oblasti kulture, historije i sporta. Svjetski dan pošte je tu da podsjetimo ljude na značaj pošte u komunikaciji ljudi, ali i u funkcionisanju i poslovanju bilo koje države - istakao je Fazlić.

Defile BH pošta, 09.10.2020
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.