open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Bh. poduzetnik kupio turističko naselje u Baškoj Vodi, želi ga pretvoriti u luksuzni resort
Petar Ćorluka, vlasnik kompanije "Violeta", postao je novi vlasnik turističkog naselja "Urania" u Baškoj Vodi. Nakon što je kupio hotel "Hrvatsku", uspješni bh. poduzetnik potvrdio je ozbiljnost svojih namjera oko turističkih investicija potpisavši predugovor s Hotelima Baška Voda.
17.10.2020. u 16:01
get url
text

Potvrdio je to Jakša Medić, direktor Hotela Baška Voda, koji kaže kako je to izuzetno značajan događaj za cijelu destinaciju.

– S hotelom "Hrvatska" radi se o fantastičnom turističkom kompleksu koji ima perspektivu postati visokokvalitetni hotelski resort. Petar Ćorluka pokazao je da teži izvrsnosti i u BiH i u Zagrebu, a ovakav investitor garantira jedan temelj za kvalitetni turizam u Baškoj Vodi – kazao je Medić.

Hoteli Baška Voda su, inače, gotovo do finiša bili doveli projekat preuređenja bungalova u family resort s 4 zvjezdice, no moguće je da Ćorluka neće ići na ovakvo rješenje, jer je u neposrednoj blizini hotel "Hrvatska", piše Slobodna Dalmacija.

Turističko naselje je smješteno na južnoj strani Baške Vode, u borovoj šumi tik uz plažu. Ćorluka je zainteresiran i za gradnju hotela s 5 zvjezdica u Makarskoj, na Biloševcu, no ovaj je projekt za sada na čekanju, a prvi korak bilo je usvajanje urbanističkog plana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.