open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Bh. pioniri poraženi od Slovenije
U-15 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici sa 0:1 u prijateljskom meču sa odgovarajućom selekcijom Slovenije.
08.11.2022. u 16:19
get url
text

Blagu terensku inicijativu u uvodnim minutama utakmice imali su gosti, ali su prvu priliku stvorili tek u 21.-minuti kad je pokušaj sa peterca Jake Premrla izblokirao golman Tarik Banjić. Nakon toga bolje su zaigrali i izabranici Čedomira Ćuluma, a u 38. minutiSaid Nišić nakon solo prodora odlično šutira sa ivice kaznenog prostora, međutim golman Slovenije Tilen Golić odlično interveniše.

U drugom poluvremenu nije bilo izglednijih prilika sve do samog finiša utakmice kad je dosuđen jedanaesterac za Sloveniju. Siguran izvođač penala bio je Žan Meško za pobjedu gostiju.

Po završetku susreta selektor bh. tima Čedomir Ćulum je izjavio:

- Imali smo veoma zahtjevnog protivnika koji igra u dva različita sistema i u ova dva dana smo radili na tome da spremimo igrače na opciju gdje oni igraju 4-3-3 i opciju 3-5-2. U defanzivi smo uspjeli kvalitetno da odgovorimo na to, sve do greške u posljednjoj minuti utakmice. Ono što moramo popraviti za drugi meč je odgovor u fazi napada i posjedu lopte. Bez obzira na rezultat, možemo biti zadovoljni ovom provjerom jer će naši igrači imati veće iskustvo. Imaju priliku da osjete razliku u odnosu na našu ligu i intenzitetu igre. Sad imamo dan da se što bolje pripremimo za drugu utakmicu u kojoj ćemo nastojati da se predstavimo u što boljem svjetlu, te da skupimo što više iskustva iz ovog dvomeča - kazao je Ćulum-

Ove selekcije će u zeničkom Trening kampu odigrati još jedan meč 10. novembra u 11:00 sati.

Bosna i Hercegovina-Slovenija 0:1 (0:0)

Trening centar FSBiH, Zenica.

Sudija: Ajdin Baručija.

Sudije asistenti: Selmin Osmančević, Zerin Bajrambašić.

Golovi: 0:1 Meško (80. minut penal).

Žuti kartoni: Arman Rebac (BiH).

Bosna i Hercegovina: Tarik Banjić (74. Ognjen Kosanović), Din Karamehmedović (74. Ajdin Raščić), Amar Zahirović (41. Stefan Višekruna), Edib Dazdarević, Nikša Blagojević, Miloš Soprenić (41. Ervin Slanjankić), Deni Nuhanović (41. Jovan Ćulum), Kenan Vrban (74. Danijel Širić), Vukašin Gostimirović (55. Ismet Mujkić), Said Nišić (55. Ivan Bošnjak), Amar Osmanović (55. Arman Rebac). Selektor: Čedomir Ćulum.

Slovenija: Tilen Golić, Denis Videnović, Matevž Šimnovec, Jaka Premrl (41. Arman Durmiši), Kristjan Jurić, Svit Hočevar (59. Žiga Krajnc), Luka Vodušek (69. Urban Horvat), Svit Blaško (69. Nik Belovič), Matej Mehle (41. Vid Novak), Žan Meško, Miha Matjašec. Selektor: Muamer Vugdalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.