U ženskoj konkurenciji prvi je izvučen RK Hadžići, koji će igrati protiv turske ekipe Konyaalti BSK. Prvi meč igra se u Hadžićima, a drugi u Turskoj. Vrijedi napomenuti da je Konyaalti BSK aktuelni osvajač EHF European Cupa.

Drugi je izvučen ŽRK Borac Banja Luka, koji će u prvom meču gostovati u Slovačkoj ekipi MKS Iuventa Michalovce, a isti tim će sedam dana kasnije dočekati u Banjoj Luci.

Treći je u žrijebu izvučen aktuelni osvajač duple krune HRK Grude. Najbolja bh. ekipa će u Nizozemsku, a rival će joj biti Westfriesland SEW. Prvi meč se igra u Nizozemskoj, a drugi u Grudama.

Posljednji na žrijebu je izvučen ŽRK Krivaja. Zavidovićanke će u prvom meču dočekati Azeryol HC iz Azerbejdžana, a istom timu će gostovati sedam dana kasnije.

Prvi mečevi igraju se 23/24. septembra, a revanšu 30. septembra i 1. oktobra.

Održan je i žrijeb za EHF European Cup u muškoj konkurenciji. U prvoj rundi BiH će imati jednog predstavnika, a to je RK Sloboda. Rival Tuzlaka je Team Klasvik sa Farskih Otoka. Prvi meč igra na Farskim Otocima 9/10. septembra, a revanš u Tuzli sedam dana kasnije.

Ukoliko uspješno prođe prvu prepreku RK Sloboda će za rivala u drugom kolu imati izraelski Maccabi Rishon Lezion.

Drugi je u žrijebu izvučen RK Leotar Trebinje, koji će za rivala imati ZRHK TENAX Dobele iz Latvije. Prvi meč je u gostima, a drugi na domaće terenu.

Treći je izvučen RK Vogošća, koji će u drugoj rundi igrati protiv ekipe KH Trepča s Kosova. Prvi meč igra se na Kosovu, a drugi u Vogošći.

Mečevi druge runde igraju se 14/15. oktobra, te 21/22. oktobra.