open-navfaktor-logo
search
Košarka
Bh. kadeti se okupili na Vlašiću, zakazani prijateljski mečevi sa Mađarskom i Crnom Gorom
Muška kadetska (U-16) košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na Vlašiću i započela pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu B divizije.
14.07.2022. u 12:57
get url
text

Selektoru Bobanu Niniću na raspolaganju su sljedeći igrači: Eddie Smajić, Faruk Duvnjak, Andrej Ačimović, Tarik Hrelja, Stefan Špirić, Pavle Egić, Armin Korlatović, Andrej Jovanović, David Bevanda, Hamza Đedović, Bakir Djedović, Ajdin Delić, Edis Baberović, Luka Jovičić, Pavle Đorđević, Vasilije Kuridža i David Sokolović.

- Otpočeli smo pripremni ciklus, kao i ostale selekcije naše zemlje, u veoma dobrim uvjetima ovdje na Vlašiću. Poslije praćenja utakmica, odrađenog većeg broja kontrolnih, selektivnih treninga napravili smo grupu momaka iz koje ćemo nastojati da izvučemo maksimum - kaže selektor Ninić te dodaje:

- Imamo dogovoren dvomeč sa reprezentacijom Mađarske, kao i dvomeč sa reprezentacijom Crne Gore, poslije kojih ćemo moći da znamo i naše takmičarsko stanje, da bismo mogli planirati nešto konkretnije. Primarno je u ovoj godini da napravimo što bolju bazu, uklopimo rad i njihov talenat, a rezultat će da dođe kao posljedica rada kroz naredni period - konstatuje šef stručnog štaba kadetske selekcije BiH.

Evropsko prvenstvo B divizije održava se od 11. do 20. augusta u Bugarskoj, a naša reprezentacija je u grupi C sa Velikom Britanijom, Švedskom, Portugalom, Bjelorusijom i Norveškom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.