open-navfaktor-logo
search
(Ne)očekivan rasplet
Bh. kadati na bizaran način ostali bez plasmana na Evropsko prvenstvo
Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez plasmana na Evropsko prvenstvo koje će se ove godine od 17. maja do 2. juna igrati u Mađarskoj.
28.03.2023. u 20:54
get url
text

Zmajići se bez vize za EURO ostali na bizaran način.

Izabranike selektora Admira Raščića skupo je koštala blamaža protiv Srbije, kada smo u drugom kolu kvalifikcija poraženi sa 0:5. Na kraju smo zbog gol-razlike i ostali bez plasmana na EURO.

Kadeti su danas savladali Bjelorusiju, osvojili su drugo mjesto u našoj grupi, ali smo u raspletu u ostalim grupama ostali bez plasmana na EP.

Naime, Zmajići su bili najlošija drugoplasirana reprezentacija, jedina koja je otpala (na EURO se plasiralo osam pobjednika grupa, te sedam najboljih drugoplasiranih timova) i koja neće nastupiti na završnom turniru.

VEZANI TEKST - Bh. kadeti savladali Bjelorusiju, za plasman na EURO čekaju rasplet u ostalim grupama

Nakon naše utakmice nadali smo se da Slovačka može savladati Poljsku, ali to se nije desilo. Uzdali smo se da Francuska, Slovenija ili Engleska mogu deklasirati Švicarsku, Hrvatsku ili Nizozemsku, ali i to je bilo uzalud. Na kraju je bh. tim ostao prikovan za dno tabele i ostao je bez plasmana na završnu smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Uz domaćina Mađarsku, kao prvoplasirane ekipe iz svojih grupa plasman na EURO izborile su: Srbija, Vels, Nizozemska, Španija, Portugal, Irska, Hrvatska i Francuska. 

Kao najboljih sedam drugoplasiranih timova na EP će igrati: Italija, Njemačka, Engleska, Poljska, Švicarska, Slovenija i Škotska. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.