Uspjeh

Bh. inovatorke u Seulu ostvarile rezultate za pamćenje

Objavljeno: 24.06.2019. u 11:25

Bh. inovatorke su za svoje izume nagrađene medaljama

FOTO: Arhiv

Članice Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine - Nađa Zubčević, Armina Mačković-Čamić, Mirjana Ćuk i Amra Selimbašić, ostvarile su rezultate za pamćenje na 12. međunarodnoj izložbi inovacija u Seulu na kojoj su predstavljene inovacije iz 30 zemalja.

Sarajka Nađa Zubčević dobila je "Grand Prix II", tj. drugu nagradu po kvalitetu za "antibakterijsku dasku za toalet", izum koji skoro 100-postotno uništava bakterije. Uz ovu nagradu, Nađa je dobila i certifikat Državnog zavoda za industrijsko vlasništvo Makedonije.

Maglajka Armina Mačković-Čamić dobila je zlatnu medalju za "elemente stepenica od krečno-celulozne cementne smjese". Bronzane medalje dobile su Mirjana Ćuk, iz Trebinja i Amra Selimbegović, iz Kladnja. Mirjana je predstavila "kremu za depilaciju jednostavnog sastava, proizvodnje i primjene", a Amra "vodootpornu ovojnicu za zavoj, flaster i ostale povoje rana", saopćeno je iz Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije