open-navfaktor-logo
search
Protiv Sjeverne Makedonije
Bh. hakleri u Zenici otvaraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo
Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras će u 18 sati, u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici, protiv selekcije Sjeverne Makedonije igrati svoju prvu utakmicu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine.
28.01.2021. u 09:08
get url
text

Selekcija BiH nalazi se u kvalifikacijskoj grupi 4, u kojoj su, osim Sjeverne Makedonije, još Rumunija te Srbija, protiv koje će izabranici selektora Ive Kreze igrati 3. februara u gostima, odnosno u Novom Sadu.

- Igrači su spremni i u dobroj su formi pa i s tim možemo biti zadovoljni. Ne bježimo od uloge favorita u predstojećem susretu. Protivnika dobro poznajemo jer smo se sastajali ranije. Želimo da se dobro pripremimo za meč i otvorimo ovaj kvalifikacioni ciklus s pobjedom - kazao je za oficijelnu stranicu Fudbalskog saveza BiH selektor Krezo, koji je pohvalio rad svojih igrača na pripremama u Trening-centru FSBiH u Zenici, gdje su se okupili 24. janauara.

Što se tiče Srbije, narednog rivala, Krezo ulogu favorita prepušta rivalu, za kojeg ističe da je i favorit za osvajanje prvog mjesta u grupi 4.

- Oni su se plasirali i na Svjetsko prvenstvo. To je ekipa koja je izuzetno kvalitetna, a mi ćemo se potruditi da odigramo što bolje jer bi nam u tom meču i bod odgovarao - kazao je Kezo.

Kapiten Anel Radmilović ističe kako su se dobro pripremili te da veoma motivisani ulaze u nove kvalifikacije.

- Smatram da smo dobili grupu po mjeri i da imamo veliku priliku da se plasiramo na Evropsko prvenstvo - kaže Radmilović, koji napominje da u taboru bh. tima ovog puta nije bilo povrijeđenih igrača te da ozbiljnim pristupom u svim utakmicama mogu napraviti ogroman uspjeh.

- Prva prepreka je Sjeverna Makedonija. Na papiru smo favoriti, ali to ništa ne znači ako ne budemo mi na najvišem nivou. Želimo da osvojimo tri boda pred teško gostovanje u Srbiji - poručio je Radmilović.

Dobro raspoloženje te činjenicu da nema povrijeđenih potencira i reprezentativac Srđan Ivanković, koji također očekuje pobjedu.

- U ovim kvalifikacijama imamo, možda, i najpovoljniju grupu i priliku da se plasiramo na veliko takmičenje. Veoma nam je bitna prva utakmica sa Sjevernom Makedonijom i mnogo bi nam značila tri boda na otvaranju kvalifikacija.

Dobro ih poznajemo jer smo se često sastajali. Smatram da je individualni kvalitet na našoj strani. Oni su poznati po brzoj igri i dobroj odbrani. Neće biti lako, ali vjerujem da ćemo ostvariti pobjedu - najavljuje Ivanković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.