open-navfaktor-logo
search
U Antalyji
Bh. fudbalerke poražene od B selekcije Rusije
Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u prijateljskom meču u Antalyji od B selekcije Rusije sa 1:2.
22.02.2022. u 20:13
get url
text

Zmajice su imale terensku inicijativu tokom čitave utakmice, ali su protivnice iskoristile svoje šanse.

Ruskinje su do prednosti došle u 46. minuti kad je Kristina Cherkasova pogodila mrežu, a samo minutu poslije Amna Lihović izjednačuje rezultat. Gol za konačnih 1:2 postigla je Milena Nikitina u 51. minuti.

Nakon utakmice trener asistent u našoj selekciji Ivan Kvesić je izjavio:

- Imali smo dvije kvalitetne provjere u Antalyji. Nažalost, oba puta smo poraženi iako to nismo zaslužili. Naše igračice su prikazale dobru igru u obje utakmice, a naročito u današnjoj. Ima tu segmenata igre kojim i ne možemo biti zadovoljni, ali sve u svemu odradili smo dobre pripreme i zahvaljujem FSBiH što nam je omogućio ovo okupljanje.

Bh. tim je nastupio u sastavu: Nikolina Todorić, Alma Kamerić (od 46. Dejana Marković), Andrea Gavrić, Melisa Hasanbegović, Đula Velagić (od 82. Nikolina Vujadin), Dajana Spasojević, Marija Ana Milinković (od 46. Amna Lihović), Selma Kapetanović, Ena Šabanagić (od 67. Sofija Krajšumović), Maja Jelčić, Gloria Slišković (od 82. Ana Bojanić).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.