open-navfaktor-logo
search
Parola u Bugojnu
BH Fanaticosi poručili potpredsjedniku RSBiH: Prvo Bosna, pa sve ostalo! Neka ti je jasno Marinko!
Najbolji rukometaši naše zemlje danas od 17 sati igraju zaostali susret drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
14.03.2021. u 13:44
get url
text

Protivnik izabranicima Ivice Obrvana u Bugojnu bit će selekcija Austrije, a za hrvatskog stručnjaka ovo će biti debi na klupi naše reprezentacije na kojoj je naslijedio Bilala Šumana.

Zbog epidemiološke situacija od ranije je bilo jasno da publike na tribina neće biti, no najvatreniji navijači naše reprezentacije, BH Fanaticosi, poslali su jasnu poruku potpredsjedniku RSBiH Marinku Umičeviću.

- Prvo Bosna, pa se ostalo! Neka ti je jasno, Marinko! - piše na paroli koja je okačena u dvorani u Bugojnu.

BHH se tim povodom oglasio i na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

- Prije svega našim igračima želimo puno sreće u današnjoj utakmici! - poručili su BH Fanaticosi, te dodali:

- Dužni smo da reagujemo na nebulozne izjave Marinka Umičevića o tome kako je jedna susjedna država njegova reprezentacija dok istovremeno obnaša funkciju u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine. Svjesni smo da te muče kompleksi jer se svaki dan budiš u državi koju ne voliš. Svjesni smo da i komšije vjerovatno ne žele da im na pozicijama za sport sjede ljudi koji se bave proizvodnjom cipela. Zato respektuj zajedničku nam domovinu, nigdje drugo i nisi u mogućnosti da budeš na čelu nekog saveza! Prihvati se posla ili odlazi!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.