open-navfaktor-logo
search
Objavila i policija
Bh. državljanin ušao u pogrešan autobus pa umjesto u Nizozemsku stigao do Danske
Jedan državljanin BiH je na stanici u njemačkom Hamburgu ušao u pogrešan autobus pa je umjesto u Nizozemsku otišao do Danske.
08.04.2022. u 14:50
get url
text
Ilustracija

Sve se desilo 6. aprila. 

Portal Nordschleswiger prenosi da je zbog ovoga bh. državljanin "zaglavio" u policiji u Flensburgu, te da je bio pod utjecajem alkohola. Danska policija je ovog 45-godišnjaka dovela iz autobusa jer je putovao bez ikakvih dokumenata i novca.

U policijskoj stanici se uspostavilo da je zapravo htio doći u grad Eindhoven u Nizozemskoj, a odatle letom za BiH. Autobus je kretao s glavne stanice u Hamburgu u Njemačkoj gdje je muškarac spremio sav svoj prtljag, jaknu s pasošem, novčanik i mobilni telefon. Nešto prije polaska, muškarac je izašao iz autobusa, a zatim je očigledno ušao u pogrešan, koji je bio identičan zeleni autobus, ali je vozio za Kopenhagen, glavni grad Danske.

Kako je navedeno u vijesti objavljenoj na stranici Federalne policije bundespolizei.de, svoju grešku primijetio je tek na danskoj granici. Policija je kontaktirala bosanskohercegovačku ambasadu u Berlinu i tu je dobila informacije o ličnim podacima ovog muškarca.

Ambasada je poslala i autobusku kartu da se čovjek vrati svojim stvarima u Eindhovenu. Kako bi bili sigurni da će 45-godišnjak ovoga puta ući u pravi autobus, službenici su ga odvezli do stanice i stavili u međugradski autobus, koji je bio spreman za polazak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.