open-navfaktor-logo
search
GP Gradiška 
Bh. državljanin pokušao prokrijumčariti Kineze u kamionu, pogledajte gdje ih je smjestio
Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine jučer su spriječili krijumčarenje četvero državljana Narodne Republike Kine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška, saopćeno je danas iz Granične policije.
07.06.2023. u 16:05
get url
text
Krijumčarenje ljudi

- Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke Mercedes i priključnog vozila, nacionalnih oznaka Bosne i Hercegovine. Dvojica odraslih muškaraca i dvije odrasle ženske osobe skrivali su se u priključnom vozilu koje je prevozilo kečap iz BiH za zemlje Evropske unije, a otkriveni su prilikom detaljne kontrole na drugoj liniji graničnih provjera i korištenjem specijalističke opreme donirane od Vlade Češke Republike - navedeno je u saopćenju.

Kamionom je upravljao Ž.R., državljanin BiH.

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenja osoba, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Prema njegovom nalogu državljani NR Kine su saslušani u svojstvu svjedoka, dok je državljanin BiH lišen slobode i protiv istoga će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu. Državljani NR Kine su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno sankcionirani i uz Prijedlog za protjerivanje s teritorije BiH predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje - saopćeno je iz Granične policije.

Poslali su i fotografiju gdje su pronađeni kineski državljani. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.