open-navfaktor-logo
search
Dvodnevna posjeta
Bh. delegacija u Pakistanu: Džaferović potpisuje sporazum o vraćanju migranata
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović boravit će u službenoj posjeti Islamskoj Republici Pakistan, 4. i 5. novembra.
03.11.2020. u 12:22
get url
text

Tokom dvodnevne posjete Islamabadu sastat će se s predsjednikom Islamske Republike Pakistan dr. Arifom Alvijem, premijerom Pakistana Imranom Khanom, predsjednikom Parlamenta Asadom Qaiserom i pakistanskim ministrom vanjskih poslova Makhdoomom Shahom Mahmoodom Qureshijem.

Programom posjete planirano je potpisivanje sporazuma o readmisiji i memoranduma o razumijevanju o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Bosne i Hercegovine i Islamske Repubike Pakistan.

Džaferović će se sastati i sa predstavnicima poslovne zajednice i privrednicima iz Pakistana. Planiran je i susret sa bosanskohercegovačkim građanima koji žive u Pakistanu.

U delegaciji, koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, su i Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH, Dragoljub Reljić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Amir Ibrović, šef Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Posjeta Pakistanu, koja je bila planirana sredinom oktobra, odgođena je jer je ministar Cikotić bio pozitivan na koronavirus. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.