Tokom dvodnevne posjete Islamabadu sastat će se s predsjednikom Islamske Republike Pakistan dr. Arifom Alvijem, premijerom Pakistana Imranom Khanom, predsjednikom Parlamenta Asadom Qaiserom i pakistanskim ministrom vanjskih poslova Makhdoomom Shahom Mahmoodom Qureshijem.

Programom posjete planirano je potpisivanje sporazuma o readmisiji i memoranduma o razumijevanju o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Bosne i Hercegovine i Islamske Repubike Pakistan.

Džaferović će se sastati i sa predstavnicima poslovne zajednice i privrednicima iz Pakistana. Planiran je i susret sa bosanskohercegovačkim građanima koji žive u Pakistanu.

U delegaciji, koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, su i Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH, Dragoljub Reljić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Amir Ibrović, šef Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Posjeta Pakistanu, koja je bila planirana sredinom oktobra, odgođena je jer je ministar Cikotić bio pozitivan na koronavirus.