- Obavili smo jako dobru pripremu za utakmicu, igračice su radile kvalitetno na treninzima. Našu posljednju kvalifikacionu utakmicu smo odigrali upravo protiv Izraela i dobro poznajemo protivnika. To je kvalitetna i iskusna ekipa. Mi smo bili bolji u Izraelu i pobijedili, ali bilo je i grešaka sa naše strane u tom meču. Tokom priprema smo radili na ispravljanju tih grešaka i vjerujem da ćemo na terenu pokazati da smo kvalitetniji i da ćemo osvojiti tri boda - istakla je Hurem, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodala:

- Grupa je teška, ali na dobroj smo poziciji. Treći smo sa devet bodova i mnogo bi nam značilo da osvojimo još šest u predstojećim utakmicama sa Izraelom i Maltom. U ovim kvalifikacijama imamo odličnu priliku da popravimo rejting i da budemo treći u grupi, zato nam je svaki bod bitan. Na taj način bismo na narednim žrijebanjima bili u boljem šeširu i otvorili bismo sebi vrata za nešto više. Ovaj tim je pokazao da je na dobrom putu, da želi da napravi iskorak i da može napraviti veoma dobre stvari za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini.

FOTO: nfsbih.ba

Milena Nikolić, kapitenka reprezentacije BiH kazala je da nikada nije bila bolja atmosfera u nacionalnom timu.

- To se pozitivno odrazilo i na naše rezultate, koji su odlični iako nam je ekipa mlada. Maksimalno se pripremamo za ove utakmice. Fokusirane smo na Izrael i želimo da nastavimo niz pobjeda. Igramo na našem terenu, pred našom publikom i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja i osvojiti bodove - izjavila je Nikolić.

Sličnog je mišljenja i njega kolegica iz reprezentacije BiH Marija Aleksić:

- U ovim kvalifikacijama igramo veoma dobro, osvojili smo devet bodova i postigli 12 golova. Maksimalno smo skoncentrisani da što bolje odradimo kvalifikacije. Stručni štab, igračice, svi imamo zajednički cilj, a kad ka cilju idemo zajedno onda je mnogo lakše. Jedva čekamo utakmicu i nadamo se da ćemo još jednom da se pokažemo u najboljem svjetlu na našem terenu.

Utakmica grupe B kvalifikacija za EURO 2021 Bosna i Hercegovina-Izrael počinje sutra, 5. marta, u 14.30 sati u Trening-centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici.