open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Bh. dame izgubile od Srbije, zajednička poruka podrške žrtvama zemljotresa u Turskoj
Ženska fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u prijateljskom susretu u Antalyji od Srbije sa 2:3.
17.02.2023. u 16:34
get url
text

Zmajice su dva puta vodile u ovom meču, ali su fudbalerke Srbije u finišu uspjele da preokrenu rezultat.

Za Bosnu i Hercegovinu su pogađale Melisa Hasanbegović u 12. i Marija Ana Milinković u 72. minuti. Dva gola za Srbiju postigla je Tijana Filipović u 84. i 91, a u strijelce se upisala i Jelena Čubrilo u 70. minut.

Igračice oba tima su uoči početka susreta na teren izašle sa banerom u znak podrške žrtvama zemljotresa koji je zadesio Tursku.

Nakon utakmice izjavu za FSBiH dala je i selektorka Samira Hurem.

- S obzirom na to da je ovo pripremni period, moramo biti zadovoljni onim što su igračice pokazale. Djevojke su igrale dobro i vodili smo u dva navrata što je odličan pokazatelj naše igre. Primili smo golove u posljednjem dijelu utakmice kad smo već izmijenili tim i uveli nove i mlađe igračice. Ovo je dobar test i dobra priprema za susrete koje nas očekuju u kvalifikacijama - kazala je Samira Hurem.

Bh. tim je nastupio u sastavu: Almina Hodžić, Gloria Slišković, Melisa Hasanbegović (71. Andrea Grebenar), Marija Ana Milinković, Dajana Spasojević (68. Maja Jelčić), Marija Aleksić, Zerina Piskić (54. Selma Kapetanović), Andrea Gavrić (54. Elma Smajić), Minela Gačanica (68. Adelisa Grabus), Amela Kršo, Ena Šabanagić (71. Sofija Krajšumović).

Bosna i Hercegovina će narednu utakmicu u Antalyji odigrati protiv Maroka 21. februara u 15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.