open-navfaktor-logo
search
Press kasni
Bez zvaničnih rezultata: Mašić čestitao starom-novom predsjedniku, Delić tvrdi da vodi
Od srca čestitke drugu i predsjedniku Nerminu Nikšiću na uvjerljivoj pobjedi za Predsjednika SDP BiH, napisao je Mašić
26.05.2019. u 21:14
get url
text

Pola sata prije zakazanog termina konferencije za novinare na kojoj je  izborna komisija SDP-a zvanično trebala objaviti rezultate izbora za predsjednika ove stranke, SDP-ov zastupnik u Federalnom parlamentu Damir Mašić čestitao je pobjedu starom-novom šefu Nerminu Nikšiću na svom Facebook profilu.

- Od srca čestitke drugu i predsjedniku Nerminu Nikšiću na uvjerljivoj pobjedi za Predsjednika SDP BiH. 2/3 članica i članova SDP-a opravdano mu je dalo povjerenje za još jedan mandat na čelnoj poziciji u partiji! Ponosan! Takodjer ponosan i na ostvareni rezultat u Sarajevu: Nermin Nikšić 1.751 glasova,  Edin Delić 215., Svetozar Pudarić 146 - napisao je Mašić.

{$galerijaFotografija}

Konferencija za novinare u SDP-u trebala je početi u 21 sat, ali je prisutnim predstavnicima medija rečeno da će kasniti dvadesetak minuta.  Teško je razumjeti zašto se predstavnici Centralne izborne komisije nisu na vrijeme obratili novinarima kada su rezultati izbora već objavljeni na društvenim mrežama. Osim Nikšića, kandidati su bili Edin Delić i Svetozar Pudarić.

Edin Delić je objavio da je zabilježen niz nepravilnosti i da je upitan legitimitet. Naveo je i kako je čuo da je Nikšić proglasio ubjedljivu pobjedu, te objavio rezultate kojima on raspolaže, a to je da je od 15.824 izbrojanih glasova on-Delić dobio 7.802 glasova, Niksic 7.428 a Pudaric 664, te da su moguće promjene. 

SDP novinari kasni press 26.05.2019.9
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.