navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Muzika

Bez većih koncerata do kraja godine: Za Sarajlije će pjevati Asim Brkan, Rasta...

Lapsus band već ranije je napunio Dom mladih, tako da bi to trebali ponoviti i 19. oktobra

Objavljeno: 26.08.2019. u 19:25
get url
text

U julu i augustu stanovnici Sarajeva mogli su uživali u desetinama dobrih koncerata, a prema informacijama koje smo dobili od estradnih menadžera i agencija do Nove godine neće biti nijedan veći koncert u glavnom gradu BiH.

Tako je krajem jula održan Live Stage na kojem su nastupili brojne poznate regionalne grupe iz regiona među kojima i Zabranjeno pušenje, Bajaga i instruktori, Crvena jabuka, Van Gogh, Hladno pivo, Kiki Lesendrić i Piloti... Za vrijeme Sarajevo Film Festivala nije nedostajalo koncerata, a najveći su svakako onaj DJ Mladena Solomuna ispred Vječne vatre i Gorana Bregovića u Skenderiji.  Za vrijeme SFF-a na različim manifestacaijam i klubovima nastupili su Bombaj Štampa, Gramophonedzie, Letu Štuke, TBF i Perpetuum Mobile, Zoster, Zoster, Konvoj...

U septembru nema većih nastupa osim svirki u sarajevskim klubovima, a u oktobru u Domu mladih je zakazan slavljenički koncert Asima Brkana kojim će proslaviti 40 godina umjetničkog rada, a u istom prostoru pjevat će i Lapsus band. Na ovom muzičkom događaju 25. oktobra Brkan će pored svojih hitova izvoditi i sevdalinke. Lapsus band već ranije je napunio Dom mladih, tako da bi to trebali ponoviti i 19. oktobra.


Kada je u puitanju olimpijska dvorana Zetra jedini zakazan koncert je 23. novembra kada je najavljeno gostovanje srbijanskog repera Stefana Đurića Raste. Do kraja godine solistički koncert najvjerovatnije će u glavnom gradu BiH održati i hrvatska zvijezda Zlatan Stipišić Gibonni i to najvjerovatnije u Domu mladih.