open-navfaktor-logo
search
FK Sloboda
Bez turbulencija do klupskih ciljeva: Konačno blaga zima u gradu soli
Fudbaleri Slobode u ponedjeljak su počeli pripreme za proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
12.01.2021. u 12:41
get url
text

Pauza na Tušnju, za razliku od nekih ranijih godina, protekla je mirno, bez turbulencija. Na okupu je isti tim koji je "vukao" Slobodu jesenas, zadržan je trener, sada bogatiji za PRO licencu, menadžment radi svoj posao.

Fudbaleri Slobode praznike nisu dočekali praznih džepova, a kako se pohvalio predsjednik Elmir Šećerbegović, klub je u 2020. godini prema igračima imao 12 isplata.

Sloboda je, dodao je Šećerbegović, vratila 3,3 miliona maraka duga. Uz dobre ekonomske pokazatelje, izabranici Gradimira Crnogorca pružali su i dobre partije, jer rezultat je na kraju krajeva jedino mjerilo u fudbalu, na osnovu kojeg se vrednuje nečiji (ne)rad.

Crveno-crni se mogu pohvaliti i promocijom velikog broja golobradih mladića, fudbalera koji su poslije dobrih partija upisani u bilježnice skauta pa ne bi bilo iznenađenje da već u januaru neki od njih napusti Rudarsku 2, a Slobodi donese novac neophodan za neometano poslovanje.

Tuzlaci proljeće dočekuju na stabilnim nogama, a Sloboda je od opasne zone udaljena devet bodova. To bi trebala biti dovoljna zaliha za dodatni mir u  gradu soli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.