open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Bez šansi za baraž: Mogu li se demotivisani Zmajevi iskupiti protiv Ukrajine
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će protiv Ukrajine na Bilinom polju odigrati meč posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.
16.11.2021. u 07:53
get url
text

Ovaj duel za Zmajeve nema nikakvog rezultatskog značaja, dok je za goste veoma važan jer pobjedom, uz poraz Finske od Francuske u Helsinkiju, mogu do drugog mjesta u grupi D i plasmana u baraž.

VEZANI TEKST - Ivaylo Petev na pitanje o ostavci: Razmišljam o Ukrajini, ne razmišljam ni o čemu drugome

Stoga će biti zanimljivo vidjeti na koji način će se demotivisani izabranici Ivayla Peteva u Zenici suprotstaviti itekako motivisanom protivniku, koji uz to i neosporno ima kvalitet.

- Dvije stvari su bitne koje želim od igrača, a to je želja i borba za pobjedu. To su dvije ključne stvari. Moramo pokazati karakter koji smo pokazali u prethodnim utakmicama, osim protiv Finaca - rekao je Petev, dodavši:

- Moramo analizirati gdje smo griješili i na koji način ćemo raditi u budućnosti. Najvažnije je da sutra odigramo dobro i odgovorno. Moramo nastaviti raditi kako bismo napredovali iz dana u dan. I ovi igrači će u narednom ciklusu biti iskusniji. Moramo izvući pouke iz svega.

Petev je na jučerašnjoj presici najavio kombinovani sastav, a za BiH bi od prve minute mogli bi zaigrati: Šehić (Pirić), Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Saničanin (Kovačević), Sušić, Ćivić, Menalo, Nalić, Prcić, Demirović i Kodro.

VEZANI TEKST - Šta će raditi Ivaylo Petev do marta 2023, koliko novca će za to vrijeme "zaraditi"

Oleksandr Petrakov, selektor Ukrajine, već ranije je kazao da će utakmica na Bilinom polju za njegove izabranike biti "meč godine", te da je uvjeren da mogu ostvariti pozitivan rezultat i izboriti baraž.

Sada je takvo mišljenje limitirano i rezultatom utakmice između Finske i Francuske.

- Ovo će nama biti teška utakmica, pogotovo što ćemo i mi imati kombinovani sastav, kao i domaćini, kod kojih će biti mladi igrači koji se žele dokazati. Tako da zaista mislim da će nam biti teško da igramo - kazao je Petrakov.

Meč na Bilinom polju počinje u 20.45 sati, a glavni sudija je Antonio Mateu Lahoz iz Španije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.