open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Bez publike: Zmajevi danas na Grbavici dočekuju Crnu Goru
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od 18 sati na stadionu Grbavica dočekuje Crnu Goru.
02.06.2021. u 08:32
get url
text

Riječ je o prijateljskom meču koji dolazi u neugodnom terminu, poslije završene klupske sezone.

Tako će BiH nastupiti bez najboljih igrača Edina Džeke i Miralema Pjanića, a Crnogorci su bez Stevana Jovetića, a vjerovatno neće igrati ni Stefan Savić.

Selektor Zmajeva Ivaylo Petev još čeka prvu pobjedu na klupi BiH, a bh. nacionalni tim nije nikoga pobijedio od 18. novembra 2019. godine.

- S obzirom da na spisku imamo dosta novih i mladih igrača, naravno da ćemo isprobati mnogo njih. Važno je da održimo neki sistem igre i da to bude od onog što je bilo prije - kazao je Petev.

VEZANI TEKST - Bosna i Hercegovina protiv Crne Gore: Gdje gledati utakmicu?

Ističući da su sve utakmice važne, bez obzira na period u kojem se igraju, selektor Petev je kazao da svaki pojedinac mora dati sve od sebe da se dokaže na ličnom nivou i da odgovornom igrom pokušaju doći do uspjeha.

Jedini dosadašnji meč BiH i Crna Gora igrale su 2018. godine na Bilinom polju u Zenici, a susret je okončan bez pogodaka. Duel je imao i svečani karakter jer su se od bh. tima tada zvanično oprostili Emir Spahić, Vedad Ibišević i Zvjezdan Misimović.

Za razliku od tog duela, večerašnja utakmica na Grbavici igrat će se bez prisustva navijača. Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva na sjednici u utorak predložio je održavanje sportskih takmičenja pred publikom, ali potrebno je da Vlada FBiH usvoji prijedlog. Fudbalski savez BiH nije se pretjerano trudio da uz dogovor s nadležnim na današnjem susretu prisustvuju navijači, ili barem javnost o tome nije obaviještena.

Utakmicu sudi Novak Simović iz Srbije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.