open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Bez pobjednika na Bilinom polju: Čelik promašio penal za pobjedu
Posljednja utakmica 21. kola Premijer lige BiH između Čelika i Radnika završena je bez pobjednika, a okončana je rezultatom 1:1.
01.03.2020. u 16:22
get url
text

Situacija o kojoj će se sigurno još pričati desila se na samom startu susreta. Domaći fudbaleri su u šestoj minuti snašli u izglednoj situaciji, ali je drugi pomoćnik glavnog sudije Adisa Mulahasanovića, Jure Musa, signalizirao nedozvoljenu poziciju, iako Vladimir Grahovac nije bio najbliži protivničkom golmanu.

U nastavku prvog poluvremena domaći fudbaleri zatresli su mrežu Luke Bilobrka, ali je lijepo pogodak Almira Aganspahića poništen, ovoga puta opravdano jer se mladi napadač Zeničana aktivirao iz ofsajda.

Iz jedinog šuta u okvir gola protivnika Radnik je stigao do prednosti. Gosti su do vodstva na Bilinom polju stigli golom Stefana Janjića, fudbalera koji je samo devet minuta ranije zamijenio Velibora Đurića. Asistent ja vodstvo izabranika Slavka Petrovića bio je Srđan Bečelić.


Zenička publika i nije bila pretjerano zadovoljna igrom svog tima koje su ispratili zvižducima pri odlasku na pauzu.

Sredinom drugog dijela igrači Čelika su uspjeli stići do izjednačenja u 61. minuti. Mladi Ševkija Resić odlično se snašao na ivici peterca gostiju gdje je uspio prevariti iskusnog Bilobrka, koji je ispao poprilično naivan u ovoj situaciju.


Samo nekoliko trenutaka kasnije "crno-crveni" su imali priliku doći do totalnog preokreta, ali je Aidin Mahmutović katastrofalno izveo najstrožiju kaznu. Lopta je poslije njegov udarca otišla visoko preko gola.

Kazna za promašaj s bijele tačke mogla je stići u 71. minuti. Nedim Mekić je odlično povukao jednu kontru, uposlio je Mahira Karića koji je proigrao Demira Pecu, a šut krilnog fudbalera radnika pogađa prečku.

Osim što će se situacija iz šeste minute sigurno naći na meti "Oka sokolovog", za očekivati je da će će biti i riječi o "laktovima" Karića u duelima s domaćim fudbalerima u drugom dijelu susreta.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao, pa su se Čelik i Radnik morali zadovoljiti podjelom bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.