open-navfaktor-logo
search
Pred derbi
Bez gola 360 minuta: Sloboda u rezultatskoj krizi
Problem je jednostavan. Zakazali su oni fudbaleri od kojih se najviše očekuje
22.10.2018. u 12:44
get url
text

Ekipa tuzlanske Slobode nalazi se u velikoj rezultatskoj krizi, najvećoj od dolaska Zlatana Nalića na mjesto šefa stručnog štaba.

Subotnji poraz na Koševu bio je šesti ovosezonski za Crveno-crne, a treći uzastopni.

Realizacija je najveća Slobodina briga, jer ekipa je bez gola u četiri vezane utakmice, odnosno 360 minuta. Doduše, mreža Sarajeva zatresla se na Koševu, pogodio je Smajić, ali sudija Petrović je vidio prekršaj i poništio gol. Oko toga se još uvijek vode polemike, naročito na društvenim mrežama.

Problem je jednostavan. Zakazali su oni fudbaleri od kojih se najviše očekuje. Husejinović nije realizirao zicere na Grbavici i Koševu, Baraban je u nekoliko posljednjih utakmica "prodao" više lopti od Adidasa, Vidović je odsječen, a Alispahić još nije na nivou svoje reputacije.

Slobodu u narednom kolu čeka i gradski derbi protiv Tuzla Cityja, kojem, također, ne cvjetaju ruže, a mlađi tuzlanski premijerligaš sada pleše po tankom ledu.

Pobjeda u derbiju je najbolji mogući način za izlaz iz krize, a da li će Sloboda slaviti i drugi put ove sezone protiv Cityja, ili će "Plavo-bijeli" do historijskog trijumfa, ostaje nam da vidimo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.