navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Spektakularan video

Beyonce najavila album u saradnji sa Disneyjem, a u njemu se pojavljuje sa porodicom

Beyonce je najavila novi vizuelni album, pod imenom "Black Is King", a projekt je napisala, režirala i producirala upravo sama slavna muzičarka.

Objavljeno: 29.06.2020. u 10:36
get url
text

Svjetska premijera najavljena je za 31. juli na kanalu Disney Plus, a pjevačica je na svojoj službenoj stranici objavila najavni video u kojem je otkrila šta se može očekivati u najnovijem izdanju.

Moćni video pokazuje da uz Beyonce u albumu - filmu učestvuju i njen suprug Jay Z, bivša članica benda Destiny's Child Kelly Rowland kao i djeca Blue Ivy (8) i trogodišnji blizanci Rumi i Sir.

Kao što samo ime (Crn je kralj) da naslutiti ovaj uradak će slaviti "crnu izvrsnost" i poslužiti kao "podsjetnik za svijet o crnom iskustvu".

Tridesetosmogodišnja pjevačica potpisala je ugovor s kompanijom Disney od čak 100 miliona dolara za tri nova projekta.

"Black Is King", temeljen je na soundtracku koji je producirala za animirani remake "Kralja lavova: Dar", i prati priču mladog kralja o transformacijskom putovanju kroz izdaju, ljubavi i vlastiti identitet, a sve u svjetlu pokreta Black Lives Matter, koji u najvećem zamahu nakon tragične smrti Georgea Floyda.

- "Black Is King" ponovo interpretira lekcije iz "Kralja lavova" za sve mlade kraljeve i kraljice današnjice u potrazi za njihovim krunama - piše u saopćenju.