open-navfaktor-logo
search
Demant
Bevanda: Dva puta sam digao ruku za odluku o formiranju Grupe za COVID-19
Ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda oglasio se povodom tekstova Faktora u kojima je objavljena informacija da je Bevanda bio jedini ministar u Vijeću ministara BiH koji nije glasao za Odluku o formiranju Grupe za socioekonomski odgovor na pandemiju COVID-19.
06.05.2020. u 14:51
get url
text

Bevanda, kako se navodi u njegovoj reakciji, oštro demantira te informacije, a u nastavku teksta prenosimo njegovu izjavu:

VEZANI TEKST - Nakon Faktorovog teksta: Bevanda se sjetio da nije glasao na sjednici Vijeća ministara BiH

- Odluka o formiranju Grupe za COVID-19 bila je prvobitno na dnevnom redu 18. sjednice Vijeća ministara, koja je održana 30. aprila 2020. godine, i ta odluka tada nije prošla jer su protiv glasali ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić. I to je istina.

Na telefonskoj sjednici, koja je održana jučer, ova odluka dobila je jednoglasnu podršku nakon što je u tu grupu umjesto ministra Radončića imenovana ministrica Turković.

Ja sam digao ruku "za" ovu odluku na obje sjednice, ali očito je da je nekima trebala lažna informacija koja ima za cilj da našteti meni, mojim saradnicima u Ministarstvu i, na koncu, političkoj partiji kojoj pripadam.

Dakle, tačno je da je formirana Grupa za COVID-19 i da sam glasao za njeno osnivanje što je lako provjeriti u Generalnom sekretarijatu, a tačno je da sam i ja dijelom takve grupe i odgovorno ću učestvovati u njenom radu.

Uz želju da se javnosti saopći samo istina, ostat ću partner medijima u borbi za profesionalan i pošten pristup radu, a nikako za političke obračune, podvaljivanje, politikanstvo i dezavuisanje javnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.