open-navfaktor-logo
search
Preventiva
Besplatni pregledi kože u Zenici
Na besplatni preventivni pregled, skrining na melanom kože mogu se prijaviti samo osobe starije od 18 godina, i to isključivo putem telefona 032 448-008 od 8 do 14 sati. Broj prijava je ograničen
09.10.2019. u 09:51
get url
text

Institut za zdravlje i sigurnost hrane organizuje drugu, jesenju fazu pregleda kože, te u saradnji sa dermatolozima iz Kantonalne bolnice Zenica planira obaviti besplatni pregled – skrining (screening) – na melanom kože.

Čak iako su se građani dgovorno ponašali ovo ljeto na suncu, nakon intenzivnog izlaganja sunčevom zračenju, pravi je trenutak da se obavi pregled kože kod dermatovenerologa koji će procijeniti prirodu i značaj eventualno nastalih promjena.

Rizici negativnog sunčevog zračenja ne prestaju sa ljetnim temperaturama, jer i u toku oblačnih dana 50 posto negativnih UV zraka prodire na površinu zemlje, pa je oprez potreban čak i u jesenjem i zimskom periodu.

Na besplatni preventivni pregled, skrining na melanom kože mogu se prijaviti samo osobe starije od 18 godina, i to isključivo putem telefona 032 448-008 od 8 do 14 sati. Broj prijava je ograničen.

Pregledi će biti obavljeni u prostorima Instituta za zdravlje i sigurnost hrane u Zenici, ulica Fra Ivana Jukića 2.  

Svi prijavljeni će dodatno imati priliku da razgovaraju i posavjetuju se sa dermatologom, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.