open-navfaktor-logo
search
Priprema se proslava
Besplatna zabava za djecu u Adrenalin parku u Pionirskoj dolini
Samo nekoliko dana ostalo je da prava adrenalinska zabava u Pionirskoj dolini može početi, jer je izgradnja Adrenalin parka u potpunosti završena.
16.09.2020. u 15:25
get url
text
Adrenalin park

Ostalo je samo da se uredi nekoliko sitnih detalja. Ekipa koja će brinuti o posjetiocima, njihovoj sigurnosti i pomagati im da bezbijedno savladaju sve prepreke jutros se okupila u Adrenalin parku kako bi prošli potrebnu obuku i certificiranje, jer od druge polovine iduće sedmice s djecom će svakog dana raditi i uživati u adrenalinskim doživljajima.

Adrenalin park, čiju je izgradnju u Pionirskoj dolini finansirala Općina Centar, prostire se na 2.500 metara kvadratnih. Nudi trostruku zabavu, jer ima umjetnu stijenu za penjanje sa čak četiri polja, veću od 50 kvadratnih metara i višu od šest metara, zipline i adrenalinske staze s preprekama. Namijenjen je djeci od sedam do 15 godina. Stigla je i sva zaštitna oprema koju će korisnici adrenalin parka koristiti dok savladavaju sve ono što ovaj novi sadržaj Pionirske doline nudi.

{$galerijaFotografija}

Adrenalin park u Pionirskoj dolini, prvi je ovakve vrste u centru grada, a nalazi se na lijevoj strani od ulazne kapije popularne zelene oaze. Kako bi bio što ljepši, osim šarenih boja kojima su sprave ofarbane, izgrađene su i uređene pristupne staze i platoi, a dodatnu zaštitu nudi drvena ograda uklopljena u prirodni ambijent. Prvog dana otvorenja, 24. septembra, tačno u podne pa sve do kraja radnog dana adrenalinska zabava bit će besplatna za djecu od sedam do 15 godina.

Naravno obavezno je da mališani i u četvrtak, ali i svakog narednog dana budu u pratnji odrasle osobe, da prođu obuku o korištenju zaštitne opreme, i da imaju sportsku odjeću i obuću i da slušaju upute osoblja koje radi u Adrenalin parku. Time će biti ispunjeni svi uvjeti da adrenalinska zabava počne. Adrenalin park još jedan je projekat koji su preduzeće Park i Pionirska dolina, uz potpunu podršku Općine Centar, i pored poteškoća zbog korone, u ovoj godini uspjeli uspješno realizirati, a riječ je o sasvim novom sadržaju za posjetioce ove dječije doline udaljene svega dva kilometra od centra Sarajeva, navodi se u saopćenju preduzeća Park.

Pionirska dolina Adrenalin park 16.09.2020
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.