open-navfaktor-logo
search
Traže izlaz iz krize
Bešiktaš u užasnoj formi, Pjanić prošli meč zamijenjen na poluvremenu, igra li protiv Ajaxa?
Fudbaleri Bešiktaša nanizali su četiri vezana poraza u svim takmičenjima.
24.11.2021. u 13:42
get url
text

Dva puta su izabranici Sergena Yalcina napuštali travnjak pognute glave u turskom prvenstvu, gdje brane titulu prvaka, a dva poraza uknjižili su u Ligi prvaka.

U takvom raspoloženju Bešiktaš će u Istanbulu dočekati Ajax i probati da popravi utisak iz prethodna četiri meča u eliti u kojima nisu uspjeli osvojiti niti bod, s 12 primljenih i samo dva postignuta gola.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić za vikend je u porazu Bešiktaša od Alanyaspora rezultatom 2:0 igrao 45 minuta, a na poluvremenu meča ostao je u svlačionici.

Kako javljaju turski mediji, Pjanić bi trebao biti starter protiv Ajaxa.

beIN Sport predviđa ovakav sastav Bešiktaša

Vrijedi spomenuti da će meč u Istanbulu suditi najbolji bh. arbitar Irfan Peljto. Asistirat će mu Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Četvrti sudija bit će Miloš Gigović.

Nizozemski tim osigurao je plasman u osminu finala, a prvo mjesto u grupi osigurat će ako ne izgubi od Bešiktaša, ili u slučaju da Sporting ne savlada Borussiju Dortmund.

Bešiktaš može ostati u igri za treću poziciju koja garantuje igranje Evropske lige samo pod uvjetom da slavi protiv Ajaxa i da Borussija Dortmund izgubi od Sportinga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.