open-navfaktor-logo
search
Novosti iz Turske
Bešiktaš povećao ponudu za Hadžiahmetovića, Burnley (ni)je odustao
Amir Hadžiahmetović, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, ove zime napustit će Konyaspor, a prema pisanju turskih medija za njega su zainteresovana tri kluba.
20.01.2023. u 14:08
get url
text

Piše se o ponudama Bešiktaša i Burnleyja, a sinoć se, navodno, uključio i Galatasaray (nudi sedam miliona KM i jednog igrača).

Kada je engleski klub ponudio četiri miliona eura (oko osam miliona KM) iz Konyaspora su poručili kako za našeg našeg veznjaka traže minimalno pet miliona eura (10 miliona KM). Prvobitna ponuda Bešikataš iznosila je 2,5 miliona eura, koja je odmah odbijena.

VEZANI TEKST - Pregovori u toku: Hadžiahmetović izabrao između Bešiktaša i Burnleyja

Hadžiahmetović je u međuvremenu prema pisanju turskih medija upravi Konyaspora saopćio da bi volio obući dres Bešiktaša, nego preseliti u Englesku.

Prema posljednjim informacijama iz Turske iz Bešiktaša su odlučili da povise ponudu na šest miliona KM (tri miliona eura), a uz to će u Konyaspor na posudbu poslati i dvojicu svojih igrača.

Još ranije se govorilo o ponudi Fenerbahčea koja je iznosila šest miliona KM i procenat od naredne prodaje.

Pojedini turski mediji danas pišu kako ni Burnley još nije odustao od bh. veznjaka, te da je uz najbolju finansijsku ponudu (osam miliona KM) spreman platiti i određene bonuse.

Podsjetimo, Hadžiahmetović je Konyaspor došao iz Željezničara 2016. godine za milion KM, a ugovor sa sadašnjim klubom mu istječe 2024. godine. Od njegovog transfera 20 posto će dobiti i klub sa Grbavice.

Ponude za Hadžiahmetovića

Galatasaray: 3,5 miliona eura + jedan igrač
Fenerbahce: 3 miliona eura + procenat od sljedeće prodaje
Bešiktaš: 3 miliona eura + dvojica fudbalera
Burnley: 4 miliona eura + bonusi za učinak

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.