open-navfaktor-logo
search
Ponovo među Zmajevima
Bešić: Zbog reprezentacije sam se vratio u Mađarsku, iskusniji sam, zreliji i jak kao prije
Muhamed Bešić je poslije dvogodišnje pauze stigao na okupljanje fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je u Zenici počela pripreme za utakmice Lige nacija.
30.05.2022. u 18:13
get url
text

- Uvijek mi je drago što sam tu. Dat ću sve od sebe kao u uvijek. Vratio sam se u Mađarsku kako bi se vratio u reprezentaciju. Nisam igrao dvije godine, bio sam malo nespreman, sad sam jak kao prije i vratio sam se u formu - rekao je Bešić prije prvog treninga bh. nacionalnog tima.

Član Ferencvaroša je kazao da su selektori bili u pravu što ga nisu pozivali dvije godine, jer nije igrao.

- Iskusniji sam, zreliji sam i vidjet ćete to na terenu - poručio je uvijek požrtvovani veznjak.

Fudbaler turskog Konjaspora Amir Hadžiahmetović kazao je kako je, nakon naporne sezone, odigrati četiri utakmice u 10 dana "stvarno težak trenutak" za sve nogometaše.

- Ali, mislim da smo se svi odmorili, dobro pripremili i da se nalazimo u dobrom stanju. Vidjet ćemo kako će biti na treninzima - tek smo došli, ali nadam se da će sve biti u najboljem redu. Finska je uvijek nezgodna ekipa. Iskreno mislim da smo kavlitetnija ekipa, a nadam se da ćemo, uz malo sreće, uspjeti upisati tri boda- kazao je Hadžiahmetović. Nada se, kazao je, da će mu se ispuniti želja i san da sa reprezentacijom igra na nekom velikom takmičenju.

Reprezentacija BiH danas će odratiti jedan trening. Na startu priprema nije se pojavio samo golman Vladan Kovačević, a selektor Ivaylo Petev nije znao obrazložiti zbog čega. 

- Od svih koje sam pozvao, jedino Kovačević nije tu. Ne znam zbog čega je to tako. Svako stoji iza svoje odluke - rekao je Petev.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.