open-navfaktor-logo
search
Stigao na posudbu
Bešić objasnio zašto je posebno sretan zbog transfera u Sheffield United
Taktika trenera Chrisa Wildera je drugačija i više mi odgovara, a moja je želja da ponovo igram Premiershipu, te da pomognem ekipi, kazao je Bešić
27.08.2019. u 15:09
get url
text

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić i dalje čega na debi u svom novom timu, Sheffield Unitedu.

Bešić je u razgovoru za zvaničnu klupsku internet stranicu istakao kako je sretan zbog dolaska u redove ovosezonskog novajlije u Premier ligi, ali i da se nada pozitivnim rezultatima u ovoj sezoni.

- Sretan sam jer sam dio ovog tima s obzirom na to da sam u Middlesbroughu igrao dosta defanzivno. Taktika trenera Chrisa Wildera je drugačija i više mi odgovara, a moja je želja da ponovo igram Premiershipu, te da pomognem ekipi - kazao je Bešić, te dodao:

- Ako pogledate moje prve dvije sezone u Premiershipu prije povreda, vidjet ćete da sam igrao srčano, agresivno, brzo. To je bio moj stil i to je ono što Wilder želi vidjeti od mene. Zato mi je drago što sam ovdje, budući da mogu igrati na svakoj poziciji u veznom redu.

Fudbaler koji je stigao na posudbu iz Evertona priznao je da ga je iznenadio kvalitet ekipe.

- Kada sam tek došao ovdje bio sam iznenađen kvalitetom ekipe. Svi se bore, treninzi izgledaju kao utakmice, a to je trener Wilder jasno poručio da želi od nas. Teški su treninzi, ali ja sam spreman i nadam se da sam se adaptirao - naglasio je Bešić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.