open-navfaktor-logo
search
Intervju za FTV
Bešić: Imao samo poziv Njemačke, srce je odabralo BiH
O Ligi nacija Bešić je kazao da je ovo takmičenje nešto "između prijateljskih i kvalifikacionih utakmica"
14.10.2018. u 11:30
get url
text

Dobili smo dvije utakmice. Dobra je atmosfera i svi smo zadovoljni. Ima još puno posla. I protiv Turske je bila ok utakmica. Nismo izgubili, u ponedjeljak se nadamo pobjedi - rekao je Bešić u razgovoru za FTV.

- Prvu utakmicu nismo najbolje odigrali, ali timski duh je bio tu. Pobijedili smo što je najvažnije, ako Bog da slavit ćemo i u ponedjeljak. Dugo ovakva atmosfera nije vlada u reprezentaciji i mi se nadamo još boljim rezultatima - dodao je veznjak Middlesbrougha,

O Ligi nacija Bešić je kazao da je ovo takmičenje nešto "između prijateljskih i kvalifikacionih utakmica". Smatra da je važno da Bosna i Hercegovina bude prva.

Najmlađi debitant u historiji A tima ranije je imao poziv da nastupa za selekciju Njemačke. Međutim, agilni veznjak je slušao srce i izabrao Bosnu i Hercegovinu. Za Zmajeve je debitirao prije osam godine protiv Slovačke u Bratislavi.

- Ne sjećam se tačno, mislim da je bila U-19 ili U-21. Imao sam poziv Njemačke i Bosne, srcem sam odlučio za BiH i mislim da je pravi izbor bio.

Muhamed Bešić je sa Zmajevima nastupio na Mundijalu u Brazilu. U sjećanju mu je ostala utakmica protiv Argentine na legendarnoj Marakani. Sjajan Bešićev nastup tada nije prošao nezapaženo, pa je uslijedio transfer iz Ferencvaroša u Everton.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.