open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Bešić i Gojak iznenadili u Francuskoj, Zvezda nemoćna u Turskoj, katastrofa Lazija u Danskoj
Završene su utakmice drugog kola grupne faze UEFA Evropske lige u grupama E, F, G i H.
15.09.2022. u 20:41
get url
text

U grupi E nije bilo iznenađenja. Manchester United je u Moldaviji rezultatom 0:2 savladao Sheriff iz Tiraspola. Jedan od dva pogotka za Crvene vragove postigao je Cristiano Ronaldo. Portugalac je iz penala došao do ovosezonskog prvjenca. Strijelac za United bio je i Sancho. Real Sociedad je teže nego se očekivalo pred svojim navijačima bio bolji od kiparske Omonije sa 2:1.

Grupa F bila je izuzetno efikasna, a prave katastrofe doživjeli su Lazio i Sturm.

Italijanski predstavnik je na gostovanju u Danskoj poražen od ekipe Midtjyllanda rezultatom 5:1, dok je Sturm u Roterdamu "stradao" protiv Feyenoorda 6:0. Za austrijski tim cijeli meč odigrao je Jusuf Gazibegović.

Katastrofu pred domaćim navijačima doživio je i Olympiacos u sklopu grupe C. U Grčkoj je rezultatom 0:3 slavio Freiburg. U istoj grupi je Qarabag rezultatom 3:0 bio bolji od Nantesa.

Grupa H donijela je iznenađenje i gostujuću pobjedu Ferencvaroša protiv Monaca rezultatom 0:1. Muhamed Bešić igrao je do 69. minute, a Amer Gojak u igru je ušao u 64. minuti. Eldara Ćivića nije bilo u sastavu zbog crvenog kartona iz prvog kola, a Adnan Kovačević nije konkurisao za meč.

U drugom meču grupe Trabzonspor je rezultatom 2:1 pobijedio Crvenu zvezdu. 

Prednost Trabzonsporu donio je Hamšik u 16. minuti. Prvak Srbije je u 63. minuti ostao s igračem manje nakon što je Kangwa zaradio drugi žuti karton. Brojčanu nadmoć domaći tim iskoristio je u 68. minuti kada je pogodio Treuzegeut. Crvena zvezda je s igračem manje uspjela postići pogodak, ali ne i izbjeći poraz. U 89. minuti mrežu Trabzonspora zatresao je Nikolić.

U ekipi turskog prvaka nije bilo Edina Višće koji je još van stroja zbog loma ruke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.