open-navfaktor-logo
search
Oglasio se na Facebooku
Berin Buturović potvrdio da je pozitivan na koronavirus: Osjećam se dobro, u izolaciji sam u Konjicu
Mladi pjevač Berin Buturović potvrdio je na svom Facebooku da je pozitivan na koronavirus.
19.03.2020. u 15:20
get url
text

On je jedna od četiri osobe iz Konjica kojima je dosad potvrđen virus, a najvjerovatnije se zarazio tokom nastupa na zabavi 11. marta u Konjicu, na proslavi 70. godišnjice kompanije Igman.

- Dragi i poštovani prijatelji, kao neko ko se bavi javnim poslom osjećam potrebu i društvenu odgovornost da vam se obratim povodom novonastale situacije. Dana 11.3.2020. godine sam, po unaprijed ugovorenoj obavezi, nastupio u muzičkom dijelu programa u sklopu proslave jubileja kompanije Igman u Konjicu.

Nakon što sam u ponedeljak, 16.3.2020. godine, saznao potvrđenu informaciju da je osoba iz Srbije koja je prisustvovala istom događaju pozitivna na koronavirus, odmah sam se prijavio kriznom štabu i ostalim nadležnim institucijama. Svakako sam automatski pristupio samoizolaciji u roditeljskom stanu u Konjicu, gdje se i trenutno nalazim zajedno sa njima. Testiranje na virus je obavljeno u srijedu, 18.3.2020. godine, te sam danas dobio rezultate koji su nažalost pozitivni na koronavirus.

Ja se trenutno osjećam dobro, bez ikakvih simptoma koji ukazuju na bolest COVID-19. Želim da se zahvalim svima koji neprestano šaljete poruke svoje podrške, izvinjavam se što nisam u mogućnosti svima lično da odgovorim.

Ne sumnjam da ćemo pobijediti i ovu bitku zajedno! - napisao je, između ostalog, Buturović na Facebooku.

Podsjećamo, ranije je iz uprave preduzeća Igman potvrđeno da je jedan od zaraženih direktor te firme Đavid Muratbegović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.