Utorak, 01.12.2020.

Najavljen spektakl

Beograđani pozvani na doček Nove godine u Sarajevu

FOTO: Grad Sarajevo

Prema riječima dogradonačelnika Šarića, novogodišnji spektakl sigurno će biti kuliminacija još jedne uspješne turističke godine za Sarajevo i Bosnu i Hercegovini u posljednjih četvrt vijeka, te najava nastavka turističke ekspanzije koja postaje motor ukupnog ekonomskog razvoja glavnog grada i cijele države

"Danas smo u Beogradu da vas lično pozovemo da budete naši gosti, da zajedno ispratimo 2018. i dočekamo Novu 2019. godinu. Dijeliti radost sa prijateljima, naše je zadovoljstvo, a i prilika da te trenutke pretvorimo u nezaboravne životne uspomene!".

Kazao je ovo dogradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić na press konferenciji u Beogradu povodom prezentacije "Sarajevo, novogodišnji centar regije!"

Pored dogradonačelnika Šarića, konferenciji za medije održanoj danas u galeriji "Beograd na vodi", prisustvovali su Adisa Kušundžija u ime Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Hari Mata Hari, glavna zvijezda novogodišnjeg programa.

Prema riječima dogradonačelnika Šarića, novogodišnji spektakl sigurno će biti kuliminacija još jedne uspješne turističke godine za Sarajevo i Bosnu i Hercegovini u posljednjih četvrt vijeka, te najava nastavka turističke ekspanzije koja postaje motor ukupnog ekonomskog razvoja glavnog grada i cijele države.

Grad Sarajevo, na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, u saradnji sa gradskim općinama, i Turističkom zajednicom KS organizira doček Nove godine na otvorenom tokom tri praznične noći.

Novogodišnja proslava će početi u noći 30. decembra u samom centru grada izvedbom dobro poznatih evergreen i klasičnih kompozicija. U novogodišnjoj noći centralnu binu ispred Vječne vatre do usijanja će dovesti jedna od najvećih regionalnih zvijezda Hari Mata Hari, da bi novu 2019. godinu, 1. januara započeli sa spektakularnim koncertom još jednog Sarajlije, Branka Đurića Đure i njegovog kultnog benda Bombaj štampa.

- U Beogradu sam održao desetine koncerata, volim ovaj grad i želim vas sve pozvati da budete u Sarajevu za novu godinu. Kao dijete, maštao sam o koncertu koji ću pokloniti svom gradu, stoga sam veoma sretan da ću ispred Vječne vatre zapjevati svoje najljepše pjesame. Obećavamo spektakl i sjajnu zabavu – rekao je Hari Mata Hari.

Adisa Kušundžija je istaknula kako "ovogodišnja zimska sezona uskoro počinje, te ćemo sa prvim snijegom ugostiti i prve goste na našim olimpijskim planinama“

Nakon press konferencije građanima Beograda je podijeljen promotivni materijal dočeka Nove 2019. na otvorenom u Sarajevu.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh