open-navfaktor-logo
search
Poginuo muškarac
Beograd: Automobil projurio kroz crveno i zabio se u tramvaj, petero povrijeđeno
Jeziva nesreća dogodila se u Resavskoj ulici, kada je automobil projurio kroz crveno svjetlo na semaforu i zabio se u tramvaj, koji je izletio iz šina, pregazio pješaka, pa se zakucao u drvo
12.11.2018. u 10:44
get url
text
Beograd-nesreća

Na raskrsnici Resavske i Krunske ulice u blizini crkve Svetog Marka došlo je do velike saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba izgubila život, saznaje "Blic".

Poginuo je muškarac Slaviša T. (42), a do nezapamćene nesreće je došlo kada je automobil "dacia logan" prošao na crveno svjetlo na semaforu i udario u prednji dio tramvaja na liniji broj 12. Od siline udarca tramvaj je izletio iz šina, udario u drvo, pokosio pješaka i zaustavio se tik uz zid zgrade!

Kako saznajemo, nesrećni pješak je preminuo na licu mjesta, a prema nezvaničnim informacijama pet osoba iz tramvaja je povrijeđeno.

Na mjestu događaja su vatrogasci, saobraćajna policija i ekipe Hitne pomoći, koje ukazuju pomoć povrijeđenima u tramvaju.

Prema izvorima Blica, vozač automobila koji je izazvao nesreću je, također, vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu. Na mjestu događaja je njegov rođak, međutim on kaže da ne zna još ništa.

Teške povrede, opasne po život, zadobio je i vozač tramvaja, Z. M. (55).

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.