open-navfaktor-logo
search
Sud u Sarajevu
Benjaminu Spahoviću produžen pritvor za dva mjeseca
Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo te za još dva mjeseca produžio pritvor Benjaminu Spahoviću, optuženog za saobraćajnu nesreću u kojoj je teške povrede zadobio maloljetni Orhan Tanović, sin bh. oskarovca Danisa Tanovića, potvrđeno je za Faktor iz Suda.
09.05.2022. u 13:06
get url
text

Općinski sud Sarajevo nedavno je potvrdio optužnicu kojom Spahovića tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi s ugrožavanjem javnog prometa.

On je, kako se navodi u optužnici, 11. februara u ulici Hamdije Kreševljakovića u Starom Gradu, upravljajući vozilom "porsche cayenne", iako mu je bila izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije i ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, kretao se nedozvoljenom brzinom od 75,4 km/h na mjestu gdje je dozvoljena brzina kretanja 50 km/h.

Došavši na raskrsnicu, nije stao ispred pješačkog prelaza, iako je na semaforu bilo crveno svjetlo za vozila.

- Usljed toga je, kako se u optužnici navodi, prednjim lijevim dijelom vozila naletio na pješaka, odbacivši ga na kolovoz na udaljenosti od 32,60 metara od mjesta kontakta, uslijed čega je maloljetni pješak zadobio teške tjelesne povrede opasne po život - navedeno je u optužnici.

Uz optužnicu, tužilac je predloćžio da se Benjaminu Spahoviću izrekne mjera zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom "B" kategorije, kao i produženje mjere pritvora, a što je Općinski sud i prihvatio. 

Pritvor mu po ovom rješenju može trajati do 6. jula ili do nove odluke Suda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.