open-navfaktor-logo
search
Sklopio sporazum
Benjaminu Spahoviću dvije godine zatvora za nesreću u kojoj je sin Danisa Tanovića zadobio teške povrede
Benjamin Spahović na današnjem suđenju u Kantonalnom sudu u Sarajevu sklopio je sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom KS zbog saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđen Orhan Tanović, sin bh. oskarovca Danisa Tanovića.
04.07.2022. u 16:31
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Uhapšen Benjamin Spahović: "Porscheom" udario tinejdžera u Sarajevu

Ovu informaciju potvrdio je za Faktor njegov advokat Omar Mehmedbašić.

- Potpisali smo sporazum. Smatramo da smo našli neki zajednički jezik s Tužilaštvom. Spahović je insistirao da se napravi taj sporazum - naveo je Mehmedbašić.

Kako nam je pojasnio, sporazum predviđa da će Benjamin Spahović dobiti dvije godine zatvora. Postoji i mogućnost privremene zabrane upravljanja motornim vozilom nakon izlaska na slobodu, no taj dio još nije riješen, navodi Mehmedbašić.

Naime, Spahović se tereti da je 11. februara u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Stari Grad, krećući se kolovozom iz pravca Skenderije prema Bistriku / Trg Austrije, upravljajući putničkim motornim vozilom marke "porsche cayenne s diesel", iako mu je bila izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, napravio više propusta iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.