open-navfaktor-logo
search
Golman Zmajeva
Benjamin Burić: Nakon četiri dana izolacije i dva negativna testa napokon sam završio sa karantinom
Benjamin Burić, golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, priključio se priprema našeg državnog tima koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj.
10.01.2022. u 15:47
get url
text

Burić je prošle sedmice bio pozitivan na koronavirus, ali se oporavio i sada je na raspolaganju selektoru Ivici Obrvanu.

- Nakon četiri dana izolazije i dva negativna testa napokon sam završio sa karantinom i mogu da se priključim reprezentaciji u daljem radu i mnogo sam sretan zbog toga.

Ostaje žal za propuštenim treninzima i utakmicama protiv Hrvatske i Rusije. Ali, šta je, tu je. Takvo je vrijeme došlo, moramo da se prilagodimo - kazao je Burić.

VEZANI TEKST - Obavljeno posljednje testiranje rukometaša BiH: Ima pozitivnih, poznat konačan spisak putnika na EP

Najavio je i mečeve koji očekuju Zmajeve na EURO-u.

- Sve su misli uprte za utakmicu protiv Švedske koja je apsolutni favorit. Sastavljena je od igrača koji igraju u najboljim svjetskim klubovima i moramo zaista dobro da se potrudimo i borimo do zadnje lopte, a vidjet ćemo kako će to da izgleda.

U svakom slučaju Šveđani su apsolutni favoriti protiv nas, a mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobru tu utakmicu i da se spremimo za utakmicu protiv Španije koja dolazi u podmlađenom sastavu i naravno meč protiv Češke, jer sam i prije naglašavao da nam je vrlo bitan za prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu - kazao je Burić.

Zmajevi su u grupi sa Švedskom, Španijom i Češkom, a svoje utakmice igrat će u Bratislavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.