Uspjeh

Belma Čečo Bakrač: Rame uz rame s evropskim prvacima baleta u žiriju festivala u Belgiji

Objavljeno: 20.11.2019. u 21:51 Autor: M. Ču.

Festival će biti upriličen u aprilu naredne godine, a predstavit će brojne baletne predstave i projekte radi umjetničkih susreta i oživljavanja strasti za plesom

FOTO: Facebook

Koreografkinja Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo, Belma Čečo Bakrač, bit će član žirija Internacionalnog festivala baleta "Festi' dance" iz Belgije. 

Festival će biti upriličen u aprilu naredne godine, a predstavit će brojne baletne predstave i projekte radi umjetničkih susreta i oživljavanja strasti za plesom. Belma će sa kolegama koje stižu iz cijele Evrope, u okviru takmičarskog programa, odlučivati o najboljim.

- Riječ je o Internacionalnom festivalu koji osim gostujućih predstava ima i takmičarski dio . Ono što je bitno istaći je da se kroz taj takmičarski dio nastoje istaći mlađi igrači da dobiju svoja prva zaposlenja ili da dobiju stipendiju za Vaganov akademiju. Kod nas ovakva vrsta stimulansa za mlade ne postoji, i mislim da bi u budućnosti trebali razmišljati na sličan način. Našim mladima treba neka vrsta podrške na putu do profesionalnog rada. Čast mi je što ću predstavljati Narodno pozorište Sarajevo i naš ansambl, i nadam se da je ovo smao početak jedne međunarodne saradnje, koja nam je neophodna za opstanak - kazala je Belma.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije