open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Belgijanci bolji od Rusije, Vels bi mogao izbjeći Zmajeve
Minimalnom pobjedom na domaćem terenu protiv Latvije Slovenija je zadržala teoretske šanse za plasman na EURO 2020
16.11.2019. u 19:53
get url
text

Duel Rusije i Belgije, dvije prvoplasirane selekcije kvalifkacione grupe I koje su već osigurale plasman na EURO 2020, pripao je gostima s uvjerljivih 4:1.

Belgijanci su poslije prvih 45 minuta vodili s 3:0, i to zahvaljujući golovima braće Hazard. Stariji brat Eden je u 19. minuti asistirao za Thorgana za 1:0, da bi fudbaler Real Madrida do kraja prvog dijela i sam postigao dva pogotka naskon asistencija Lukakua i De Bruynea.

Još jednu asistenciju sjajni veznjak Manchester Cityja zabilježio je u 72. minuti susreta kada je Lukakua proigrao za 4:0. Dzhikiya je postigao jedini pogodak za domaću selekciju.

U drugom susretu ove grupe Kazahstan je s 3:1 slavio u gostima kod San Marina.

Minimalnom pobjedom na domaćem terenu protiv Latvije Slovenija je zadržala teoretske šanse za plasman na EP, a isto je učinio i Velsu pobjedom 2:0 u gostima kod Azerbejdžana.

Ovom pobjedom Velšani su zadržali šanse da se kvalifikuju na EP, no zbog toga će večeras navijati za Hrvatsku u duelu sa Slovačkom, a potom u zadnjem kolu protiv Mađarske odlučivati o svojoj sudbini. U tom slučaju Velšani bi izbrisali svoje ime sa liste potencijalni rivala Zmajeva u baražu Lige nacija.

Rezultati:
Kipar - Škotska 1:2
Azerbejdžan - Vels 0:2
Rusija - Belgija 1:4
San Marino - Kazahstan 1:3
Slovenija - Latvija 1:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.