open-navfaktor-logo
search
"Tektonske" promjene
Bekić, Lakić i Smajlagić napuštaju Tušanj, iz Slobode najavili povratak domaćih fudbalera
Amer Bekić, Nikola Lakić i Semir Smajlgaić u narednoj sezoni neće nastupati za tuzlansku Slobodu.
21.06.2020. u 16:28
get url
text

Nakon sezone provedene na Tušnju Lakić i Bekić, te nakon dvije odigrane utakmice Smajlgaića, nije postignut dogovor o produžetku sradnje.

Amer Bekić je odigrao 12 utakmica, postigao je sedam golova i ostvario jednu asistenciju.

Nikola Lakić je na golu Slobode bio na 19 utakmica. Primio je 33 gola, a mrežu netaknutom je sačuvao tri puta. Semir Smajlagić sa ekipom Slobode će trenirati narednih mjesec dana do povratka u Sloveniju, a u dresu Tuzlaka odigrao je svega dvije utakmice, bez učinka, s obzirom da je došao u zimskom prijelaznom roku.

- Od momenta dolaska nove Uprave, temelj razvoja kluba su bili mladi i perspektivni domaći fudbaleri. U tom pravcu klub ide i danas. Nedavno su ugovori potpisani sa šest prošlosezonskih juniora, a za reprezentativna okupljanja u proteklih mjesec dana pozive je dobilo osam Slobodinih fudbalera. Kroz historiju je poznato i to da je Slobodina škola fudbala jedna od najjačih, međutim veliki broj njih nikad nisu dobili pravu priliku.

Zbog toga će se u narednom periodu raditi na povratku fudbalera koji u Slobodi nisu dobili adekvatnu priliku za igru i dokazivanje i fudbalera koji su trenutno slobodni na tržištu uz ciljana pojačanja na određenim pozicijama - saopćeno je sa Tušnja.

Jutros je iz kluba potvrđeno da je ekipu napustio Tony LIvančić, a proteklih dana to isto su uradili Samir Bekrić i Almir Bekić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.