open-navfaktor-logo
search
Golman Zmajeva
Begović: U reprezentaciji se dobro osjećam, kao da nisam bio odsutan
U odnosu na protekli period nekoliko mlađih igrača je u bh. selekciji, što je kako smatra Begović, donijelo neku novu energiju
13.10.2018. u 12:38
get url
text
Begović protiv Turske branio 45 minuta

Jedan od igrača sa najdužim stažem i najvećim brojem nastupa za reprezentaciju BiH, pored Džeke i Pjanića je Asmir Begović.

Nakon nekoliko dana priprema i odigranog poluvremena protiv Turske, Begović sumira utiske:

- Radili smo ovih dana dobro a to se moglo vidjeti i u utakmici koju smo igrali sa Turskom u kojoj je veći broj igrača dobio priliku. Najbitnije je da smo nastavili sa kontinuitetom dobrih rezultata i što u tom susretu nismo primili gol. Izdržali smo pritisak Turske a momci su ispred mene odradili dobar posao i nismo primili gol, što je opet ponavljam najvažnije - rekao je čuvar mreže Bournemoutha za stranicu Fudbalskog saveza BiH.

S obzirom na to da igra u Engleskoj, Begoviću je poznat stil igre Sjeverne Irske, a o protivniku kaže:

- Navikao sam na taj stil igre, oni su dobra ekipa, prije dvije godine su bili na EP. Znamo da su ozbiljni, igraju čvrsto, jako, tako da moramo biti spremni na to. Mi imamo kvalitet i ako dobro odradimo svi svoje zadatke mislim da možemo ostvariti pozitivan rezultat  - veli Begović.

U odnosu na protekli period nekoliko mlađih igrača je u bh. selekciji, što je kako smatra Begović, donijelo neku novu energiju.

- Ekipa je puno mlađa, sada sam jedan od najstarijih igrača, što je još jedna potvrda kako vrijeme brzo prolazi. Moram reći da je lijepo, oni su donijeli novu energiju i snagu u reprezentaciju što je dobro. Svi su odlični momci, družimo se ovih nekoliko dana, jako su korektni i osjećam se dobro i lijepo među njima, kao da i nisam bio odsutan - zaključio je bh. golman.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.