open-navfaktor-logo
search
Davne 1992. godine
Begović na kultnom stadionu: Mjesto na kojem je sportski svijet upoznao BiH
Ekipa Eddieja Howea ovih dana trenira u Braceloni i to na kultnom stadionu Montjuic, na kojem su se 1992. godine održale Olimpijske igre
19.07.2019. u 12:11
get url
text

Iako se u finišu prošle sezone mnogo pisalo o odlasku Asmira Begovića iz Bournemoutha, u kojem je u drugom dijelu protekle sezone izgubio mjesto prvog golmana, bosanskohercegovački čuvar mreže vrijedno radi na pripremama Trešnjica u Španiji.

Ekipa Eddieja Howea ovih dana trenira u Braceloni i to na kultnom stadionu Montjuic, na kojem su se 1992. godine održale Olimpijske igre. Upravo na ovim Igrama prvi put u historiji najveće sportske smotre pojavila se zastava Bosne i Hercegovine, koja je usvojena 4. maja, nepuna tri mjeseca prije početka Olimpijade.

Begović se na društvenim mreža "pohvalio" objavom o prvom danu trenažnog procesa u prijestolnici Katalonije.

Mediji u Engleskoj pisali su o interesu nekoliko klubova za Begovića. Spominjali su se Celtic, Olympiacos, Fenerbahče, ali i mogući povratak u redove Stoke Cityja.

Ipak, sudeći prema trenutnoj situaciji, čini se da je najrealnije da će Begović ostati u Bournemouthu, gdje je očito spreman boriti se za ulogu "jedinice" u narednoj sezoni.

Olimpijski tim Bosne i Hercegovine na Igrama 1992. godine

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.