Bez obzira što je sakupio preko šezdeset nastupa i dalje osjeća veliku čast i zadovoljstvo biti članom ove ekipe.

- Fin je osjećaj biti ovdje, poželio sam se tog za mene svetog osjećaja a onda, da budem iskren i momaka, kao i ovog ambijenta. Drago mi je što sam ponovo tu, jer mislim da još mogu pružiti dosta reprezentaciji a i zbog ovih mladih igrača potreban je i neki balans. Mislim da imamo dobru kombinaciju mladih snaga i nekoliko nas starijih koji možemo da im pomognemo, da se ukope ali i oko treninga i utakmica, oko svega što se od nas očekuje - rekao je Begović za zvaničnu stranicu FSBiH, te dodao:

- Drago mi je kad vidim da imaju veliku želju da uče i dokazuju se i da sa respektom prihvataju svaku ideju i sugestiju. Zaista se radi o odličnim momcima. Smatram i da je stručni štab sve ovo dobro organizovao jer imamo odličnu komunikaciju i za sada sve ide u dobrom pravcu.

Begović se osvrnuo na utakmicu sa Italijom.

- Odlična utakmica. Cijelo ovo okupljanje je došlo u nezgodnom trenutku, što se tiče priprema. Neki su tek krenuli, neki su duže u trenažnom procesu pa je nezgodno sve to ukomponovati. Ipak, za prvu utakmicu možemo biti zadovoljni. Borbenost tokom svih 90 minuta je bila zaista velika i važno je da smo imali i tu pozitivnu atmosferu na terenu. Kad to postoji uvijek imaš šansi da napraviš rezultat.

Zmajeve već sutra očekuje utakmica drugog kola Lige nacija protiv Poljske na Bilinom polju.

- Kao što sam već rekao termin je malo nezgodan, ali isto je i ostalim timovima. Nismo svi sto posto spremni a opet moramo pokazati tu želju i borbenost na terenu. Siguran sam da će sutra tako biti a onda će doći do izražaja i naš kvalitet i ostvarićemo ono što želimo - istakao je Begović, te naglasio:

- Znamo da igramo protiv jednog ozbiljnog, velikog protivnika i to će nam dobro doći kako bismo se pripremili za sljedeći mjesec i baraž koji nam je objektivno najvažniji. Ipak, bez obzira na to mislim da će svi koji istrče na teren maksimalno se boriti kako bismo ostvarili dobar rezultat..

Ukoliko dobije priliku da brani mrežu bh reprezentacije Begović ističe da je spreman.

- Da, želim naravno da poslije duže vremena ponovo stanem na gol reprezentacije. Bilo bi to lijepo i bit ću spreman ako selektor tako odluči. Kao i svi igrači, nadam se tome, ali bez obzira hoću li igrati ili ne, zadovoljstvo je biti dio ove ekipe. Bez obzira koliko nastupa imao, za mene je uvijek velika čast dobiti priliku da obučem dres svoje zemlje.