open-navfaktor-logo
search
Analazirao protivnika
Begović: Borbenom igrom pravili su nam probleme u Ligi nacija, moramo pokazati kvalitet
Za dva dana fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hecegovine očekuje polufinalni susret baraža za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.
06.10.2020. u 12:30
get url
text

Veliki broj povreda zadao je mnogo problema selektoru Zmajeva Dušanu Bajeviću, no ako zbog nečega može biti zadovoljan, onda je to forma naših golmana.

Ibrahim Šehić je u tri prvenstvena nastupa za Konyaspor primio jedan pogodak, dok Asmir Begović odlično brani na startu Championshipa u dresu Bournemoutha.

- Znamo da nas očekuje teška utakmica, vrlo bitna za nas, najvažnija u posljednje vrijeme. Ovo je susret za koji smo se već duže vrijeme spremali i znamo da moramo odigrati kako treba i napraviti pozitivan rezultat - kazao je Asmir Begović.

Golmanu koji je veliki dio svoje karijere proveo igrajući u Engleskoj dobro je poznat mentalitet reprezentativca Sjeverne Irske, ali i način na koji igraju.

- Nema tu nešto čime će oni nas iznenaditi. Mi znamo da će se oni boriti do kraja. Oni imaju jako dobru organizaciju u ekipi, tu borbenost i kolektivnu odbranu, što je uvijek bila prednost i snaga njihovog tima. Moramo biti spremni na to, biti strpljivi i imati kontrolu u utakmici, i naravno moramo se nositi u toj borbi sa njima. Nadam se da ćemo nakon toga pokazati naš kvalitet i biti pravi u tim trenucima i napraviti željeni rezultat - poručio je Begović, te dodao:

- Oni nemaju poznatih pojedinaca koje zna cijeli svijet, ali imaju dosta kvalitetnu ekipu. Igrao sam protiv dosta njihovih igrača i znam da su dosta opasni. Mislim da je njihova prednost i velika snaga je ta kolektivna borba na osnovu koje su ranije napravili dobre rezultate. Borbenom igrom su nam pravili probleme kada smo se ranije susretali u Ligi nacija, tako da znamo šta da očekujemo. Za njih je ovo vrlo bitna utakmica i oni očekuju pozitivan rezultat, ali mi moramo pokazati da smo bolja i jača ekipa, a to možemo učiniti samo na terenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.