open-navfaktor-logo
search
Predsjednik FSBiH
Begić: Nismo ispunili cilj, vrijeme je da svedemo račune
Više od godinu fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine svojim navijačima nisu podarili razlog za slavlje.  
18.11.2020. u 09:35
get url
text

Posljednju pobjedu naša selekcija je proslavila krajem prošle godine na gostovanju kod Lichtensteina, gdje smo slavili s 3:0.

Da stvari u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine (FSBiH) ne funkcionišu kako treba nije ništa novo, no prvi o tome je nedavno javno progovorio Miralem Pjanić, koji je u posljednjim mečevima Zmajeve predvodio kao kapiten.

Predsjednik Saveza Elvedin Begić govorio je u biltenu pred utakmicu BiH - Italija o rezultatima Zmajeva, ali i o organizaciji čiji je prvi čovjek.

- Ako govorimo o rezultatima, onda je sasvim jasno da nismo ispunili cilj. To je bio plasman na EURO, ali izgleda da organizaciono, ali ni igrački još nismo dorasli tom zadatku. Naravno, dio odgovornosti preuzimamo i mi kao rukovodstvo Saveza. Možda smo mogli donositi drugačije odluke, ali je pitanje koliko bi to utjecalo na igru našeg tima - poručio je Begić, te dodao:

- U svakom slučaju, vrijeme je da svedemo račune i vidimo na koji način ćemo trasirati put za nove genereacije mladih i talentovanih igrača, koji će jednog dana ponovo biti na završnici evropskog ili svjetskog prvenstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.