open-navfaktor-logo
search
Najmlađi kapiten
Beganović produžio sa Slobodom: Ne mogu sakriti zadovoljstvo i sreću
Amar Beganović (20), desni bek tuzlanske Slobode, produžio je ugovor sa Tuzlacima do ljeta 2022. godine, objavljeno je na zvaničnoj stranici kluba sa Tušnja.
30.04.2020. u 10:47
get url
text

Mladom bh. reprezentativcu ugovor s Crveno-crnima trajao je do juna ove godine, ali je on odlučio prihvatiti ponudu da produži saradnju sa klubom u kojem je ponikao i za kratko vrijeme stekao zavidnu reputaciju.

Nije tajna da su se za Beganovića zanimali i neki drugi bosanskohercegovački premijerligaši, ali je on odlučio ostati na Tušnju.

- Ne mogu sakriti zadovoljstvo i sreću. Želja svakog fudbalera je da napreduje u karijeri i igra za jače klubove. Vrijednost Slobode u mojim očima je neprocjenjiva i drago mi je što ću tu ostati i boriti se za iskorak u daljnjoj karijeri - izjavio je Beganović nakon potpisivanja ugovora.

Za prvi tim Slobode, kapiten Beganović je odigrao 60 utakmica, postigao je jedan gol i upisao tri asistencije. Nastupajući u Crveno crnom dresu, izborio se i za nastup u reprezentativnim selekcijama gdje je odigrao ukuono devet utakmica. 

U dosadašnjem dijelu sezone Beganović je u dresu Slobode odigrao 19 utakmica. Ove sezone postao je najmlađi kapiten kluba u njegovoj stogodišnjoj historiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.