open-navfaktor-logo
search
Ofanzivac Tuzla Cityja
Beganović pred gostovanje na Grbavici: Neće biti lako, ima emocija, ali moramo biti fokusirani i spremni
Fudbaleri Tuzla Cityja proljeti dio sezone otvorili su onako kako sigurno nisu priželjkivali, s dva poraza i jednim remijem.
07.03.2020. u 21:31
get url
text

Nakon što su eliminisani u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine porazom u gostima kod Zrinjskog, pred ekipom Elvira Baljića je još jedan težak izazov - gostovanje kod Željezničara na Grbavici u meču 22. kola Premijer lige BiH.

U redovima tuzlanskog premijerligaša nekoliko je bivši fudbalera kluba iz Zvorniček 27, no nijedan od njih nije prošao sve omladinske selekcije Plavih, niti je bio strijelac jednog od najvažnijih golova Željezničara u njegovoj postratnoj historiji.

Zbog svega rečenog nedjeljni duel Željezničara i Tuzla Cityja bit će poseban za Dženisa Beganovića, koji je prvi put u karijeri istrčati na Grbavicu u dresu drugog kluba.

- Vraćaš se na Grbavicu, tamo gdje si ponikao, proživio neke od najljepših trenutaka u dosadašnjoj karijeri. Sigurno da neće biti lako i jednostavno. Emocija ima, definitivno... Ali ja sam profesionalac i kao svi moji saigrači moram dati maksimum kako bi ostvarili što bolji rezultat - kazao je Beganović na početku razgovora za Faktor.

Tuzla City početak drugog dijela sezone nije otvorio onako kako su možda priželjkivali. Dva poraza i remi dovoljan su razlog za manji pritisak u svakoj ekipi.

Beganovićev gol u gostima kod Ferencvarosa na Grbavici se neće lako zaboraviti

- U nekim utakmicama smo možda više zaslužili ali vjerujemo da će nam se to negdje i nekada vratiti. Iskreno, bilo je i onih stvari na koje nismo mogli utjecati. No, mislim da je bolje da to ostavimo u prošlosti i gledamo ka naprije i izazovima i utakmicama koji su pred nama - smatra fudbaler koji je od prošlog ljeta član Tuzlaka.

U posljednjem prvenstvenom duelu Beganović i njegovi saigrači morali su se zadovoljiti samo jednim bodom u domaćem susretu protiv Veleža. U susretu koji je okončan s 0:0, Filip Arežina, nažalost po City, nije uspio realizovati najstrožiju kaznu.

- Pa imali smo par prilika i penal, ali šta je tu je. Gledamo uvijek ka prvoj narednoj utakmici i tu smo da igramo, da borimo se i nadamo najboljim rezultatima - objašnjava fudbaler koji je u ovoj sezoni u osam prvenstvenih nastupa postigao jedan pogodak.

Kao i svaki fudbaler i sportista, i neko ko je fokusiran i predan onim čime se bavi, tako i Beganović kaže da uvijek može bolje.

- Moje je da radim, treniram a ostalo je na treneru. Uvijek nastojim dati ono najbolje od sebe, bilo da se radi o treningu ili o utakmici. Uglavnom uvijek moze bolje - ističe ofanzivac trenuno šestoplasiranog tima PLBiH.

Tuzla City je imao odličan start sezone, a onda je uslijedila manja kriza i promjena trenera, ali čini se da je cilj ostao isti, iako je prvenstvo sada jedini put koji vodi ka tom cilju.

- Vidjeli smo svi šta je bilo u Kupu, kako smo igrali i da smo ispali tako kako smo ispali. Znamo šta je naš cilj, ali isto tako znamo i vidimo da ima kvalitetnih ekipa ali mislim da se i mi nešto pitamo te da posjedujemo kvalitet kako bi taj cilj i ostvarili - rekao je Beganović.

Prva stanica na putu do tom cilju je Grbavica...

- Pred nama je odličan test protiv sjajne ekipe Željeznicara gdje moramo biti sto posto fokusirani i spremni. Tako se moramo ponašati sve do kraja prvenstva, truditi se i raditi, te nadati da će na kraju doći sve na svoje - zaključio je Beganović na kraju razgovora naglasivši da je olakšavajuća činjenica u borbi za Evropu ta što timovi ispred Tuzla Cityja nemaju veliku bodovnu prednost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.