open-navfaktor-logo
search
Nepoželjni nacionalista
Bećković ne može u Crnu Goru, ali može u Banjoj Luci promovisati Kusturicu
Svim graničnim prijelazima je dostavljen spisak osoba koje ni slučajno ne smiju da uđu u zemlju, jer ugrožavaju nacionalnu sigurnost Crne Gore
01.11.2018. u 11:08
get url
text

Uprava policije Crne Gore donijela je rješenje kojim se srpskim intelektualcima, među kojima je i književnik Matija Bećković, zabranjuje ulazak u Crnu Goru.

-Prelazak državne granice, osim Bećkoviću, uskraćen je i historičarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću - saopćeno je iz crnogorske Granične policije.

Svim graničnim prijelazima je dostavljen spisak osoba koje ni slučajno ne smiju da uđu u zemlju, jer ugrožavaju nacionalnu sigurnost Crne Gore.

Srpski intelektualci kojima je zabranjen ulazak bili su najavljeni kao govornici na manifestaciji povodom proslave Podgoričke skupštine. Kao glavni razlog zabrane navode se njihove ranije izjave, koje su, po procjeni crnogorskih sigurnosnih službi, opasnost po sigurnost države.

Centralna proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima bit će održana 1. decembra u Kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a trebalo je da govori Bećković.

No, ako ne može u Crnu Goru, srpski nacionalista Bećković može u Banju Luku, gdje je jučer promovisao knjigu Emira Nemanje Kusturice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.