open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Bećirović: Srbi imaju jednu državu i dvije političke kamikaze - Dodika i Vulina
Delegat SDP-a u Domu naroda Bosne i Hercegovine Denis Bećirović reagirao je na govor Milorada Dodika održan danas u Orašcu da "Srbi imaju dvije države, Republiku Srpsku i Srbiju", saopćio je SDP.
15.02.2022. u 14:09
get url
text

VEZANI TEKST - Nastavak separatističke retorike Dodika: Srbi imaju dvije države, Republiku Srpsku i Srbiju

Zbog ove izjave Dodika, kako kaže Bećirović, veoma talentiranog političara za nebuloze i skandale, potpredsjednik SDP-a BiH apostrofirao je dvije stvari:

1. Svima u Evropi i svijetu je potpuno jasno da je Republika Srbija država i da bh. entitet RS nikada nije bio, nije i neće biti država jer je to neotuđivi dio nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine. To bi Dodiku morali objasniti i oni koji su ga danas pozvali u Srbiju, a naročito oni čelnici Srbije s kojima je Dodik do u detalje usaglasio današnji antidejtonski govor.

2. Srpski narod nema dvije države, ali, nažalost, ima dvije opasne političke kamikaze – Milorada Dodika i Aleksandra Vulina. Budu li njih dvojica i dalje govorili u ime i ispred Srbije srpski narod bi mogao da ima problema i u ovoj jednoj državi. Razumnim ljudima u Srbiji je jasno o čemu i zašto ovo govorim.

VEZANI TEKST - Vulin ponovo o razbijanju BiH: Mi smo jedno, Srbija i RS

Aleksandar Vulin, nezvanični portparol najnovijeg velikosrspkog projekta nazvanog "srpski svet", također je iznova pokazao kakve aspiracije Beograd ima prema Bosni i Hercegovini i prisvajanju bh. entiteta Republika Srpska.

- Mi smo jedno. Dan državnosti Srbije ne može se obilježiti bez RS-a, kao ni "dan RS-a" bez Srbije - poručio je Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije i odani saradnik srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.